Zo bereik je dat burnout symptomen niet doorslaan naar een ├ęchte burnout.

Check hier in welke fase van burnout je zit.

Je hebt een goed bestaan opgebouwd; eigen bedrijf, een mooie carriere als manager of professional. Leuk gezin. Mooi huis. Alles staat op de rit.

burnout symptomen Maar dan merk je dat het steeds minder leuk wordt. Dat je het niet meer trekt. Dat je weg wilt.

Je partner klaagt over je ongeïnteresseerd gedrag en je driftbuien. Je gaat ook steeds langer werken, maar er komt steeds minder uit je handen.

Je weet niet wat er schort, dus je gaat op internet zoeken naar burnout symptomen. Maar ik kan me voorstellen dat je diep van binnen bang bent om alles kwijt te raken wat je hebt opgebouwd. De grip op je leven te verliezen.

Bij burnout symptomen is het oppassen geblazen

Als je burnout symptomen bij jezelf herkent, dan ben je er waarschijnlijk op tijd bij. Maar tegelijk loop je het risico dat je op de oude voet verder gaat en in een échte burnout belandt.

Als je het nog nét voor elkaar krijgt om alle bordjes in de lucht te houden, dan gaat dat straks echt niet meer lukken. Dan val je gewoon om en ben je enkele maanden uitgeschakeld.

Ik heb als professionele Burnout Coach genoeg managers gezien die het echt niet meer trokken. Die de deur konden sluiten, die hun partner zagen vertrekken, die in een serieuze burnout beland waren.

Veel mensen met burnout ontwikkelen angstklachten, durven de deur niet meer uit, kunnen geen auto meer rijden, raken in een depressie en verliezen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Of herken je deze symptomen soms al bij jezelf?

Je weet dat het leven hard kan zijn; Zo zullen collega’s en klanten je ineens niet meer zien staan. Ze hebben echt geen tijd voor jouw problemen en ze schuiven je zomaar aan de kant. Je kinderen vinden je een slechte ouder. Vrienden blijven spontaan weg.

Natuurlijk is het niet eerlijk. Maar dit is het vooruitzicht als je op de oude voet blijft doorgaan. Het is niet dat ik je bang wil maken. Ik wil alleen bereiken dat je burnout symptomen serieus neemt. Dat je wat gaat doen voordat je écht in een burnout zit.
Maar het is jouw leven; jij beslist.

Gratis kennismakingsgesprek

Stel dat je in een kort telefoongesprek helder krijgt wat er met je aan de hand is en wat je hieraan kunt doen. Stel dat ik je daarbij kan helpen. Zou je daarmee gebaat zijn?

Na zo’n telefoongesprek kun je zelf wel inschatten of ik iets voor je kan betekenen. Hopelijk ontdek je dat je er op tijd bij bent en dat je met een paar ingrepen alles weer op de rit hebt. Dat je het tij kunt keren en er straks weer lekker tegenaan kunt. Toch?!

Dus pak de telefoon.
Het telefoongesprek kost je niets. Het kan je wel veel opleveren. Ik heb tenslotte al veel ondernemers, managers en professionals van hun (dreigende) burnout afgeholpen.
Pak de telefoon en bel me. Of stuur een mailtje. Ik bel je binnen twee dagen terug.
Klik hier voor een telefonisch kennismakingsgesprek